Concresco te zien op The Weather Channel
19 Mei 2016

Toen The Weather Channel me vroeg om een paar foto's aan te leveren voor de website had ik dit niet verwacht
 
 
Nominatie Zilveren Camera
20 Januari 2016

Net is bekend geworden dat mijn serie De reis van een streepjestrui genomineerd is voor de Zilveren Camera in de categorie Binnenlandse documentaire serie.

De Zilveren Camerajury beoordeelt jaarlijks duizenden inzendingen voor de prijzen, die uitgereikt worden in negen categorieën die vrijwel allemaal zijn opgedeeld in een prijs voor de beste serie en het beste enkele beeld. Presentator Wilfried de Jong maakt op zaterdag 23 januari in Museum Hilversum de winnaars bekend.

 
 
Fotoveiling voor Rwandese weeskinderen
24 November 2015

Ruim 80 fotografen hebben werk gedoneerd om Rwandese weeskinderen weer naar school te sturen. Koop mijn foto (of één van die andere prachtige platen) en financier daarmee de toekomst van een kind!

De gehele opbrengst zal ten goede komen aan dit mooie project. Klik op de foto rechts en sla je slag! Meer informatie is hier te vinden.

 
 
De reis van een streepjestrui
19 September 2015

Ok, je hebt spullen gedoneerd voor de bewoners van de vluchtelingenkampen in Calais. En dan?! Wat gebeurt er allemaal met deze spullen? Hoe komen ze van gever bij ontvanger?

Acht dagen lang volgde ik een streepjestrui, van Almere tot vlak bij Calais. Vandaag is de serie te zien in NRC Handelsblad en Offline, de zaterdagbijlage van NRC Next.

 
 
Ithaca Returned nu te zien in Athene
15 September 2015

De groepsexpositie Ithaca Returned, met o.a. mijn werk, is nu the zien in The Blender Gallery in Athene.
 
 
Portretten in de LUX bijlage van NRC Handelsblad
11 Juli 2015

Het is bijna het einde van de Ramadan en het NRC Handelsblad had mij gevraagd portretten te maken voor een artikel over hippe halalrestaurant. Dit resulteerde in een reuze gezellige avond in Madera House in Rotterdam met fijne mensen een heerlijk eten.

Bekijk en download hier het hele artikel (tekst: Sheila Kamerman)
 
 
De 20 beste groenterestaurants van Nederland
23 Mei 2015

Voor het NRC Handelsblad van dit weekend maakte ik 13 foto's voor de LUX restaurantgids.

Een selectie is de bekijken in Publicaties
 
 
Fotografieles geven op de School voor Jong Talent
2 Februari 2015

Met veel plezier begin ik deze week als fotografiedocent aan de School voor Jong Talent aan de KABK in Den Haag.

De School voor Jong Talent is een school voor basisonderwijs (groep 7 en 8) en voortgezet onderwijs van de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De school is toegankelijk voor leerlingen die willen doorstromen naar de Academie, het Conservatorium en de Dansvakopleiding van het Conservatorium.
 
 
Solo-tentoonstelling Vanitas-serie in Berlijn
11 December 2014

Vanaf vrijdag 13 december zijn tien foto's uit de serie Vanitas te zien in een solo-tentoonstelling in Galerie 206 in de concept store DSQ206 in Berlijn.

Kom rond 17:00 gerust even langs, want "Der Künstler ist anwesend".
 
 
Publicatie in NRC Next over toetreding Albanië tot de EU
24 Juni 2014

Vandaag publiceerde de NRC Next een artikel over de mogelijke toetreding van Albanië tot de EU, met daarbij een foto die ik er eerder in dat land maakte.
 
 
Concresco opgenomen in The Photobook: A History Vol. III van Martin Parr & Gerry Badger
26 Maart 2014

Net toen we dachten dat het niet beter kon...

Wij (ontwerpster Katie McGonigal en ik) zijn enorm trots dat ons boek Concresco is opgenomen in The Photobook A History Vol. III van Martin Parr en Gerry Badger!

Lees hier meer over deze publicatie
 
 
Serie over "klokkenluiders" in NRC Next
21 Februari 2014

Vandaag publiceerde de NRC Next in haar zaterdagbijlage Offline mijn fotoserie over "klokkenluiders" (in opdracht). Tekst: Andreas Kouwenhoven en Lineke Nieber. Het hele artikel is te vinden in Publicaties
 
 
Interview Slate, Behold photo blog
24 Januari 2014

Afgelopen week werd ik geïnterviewd door Jordan G. Teicher voor Slate, Behold photo blog. Hierbij de link
 
 
Concresco in Photobook Event Malmö
17 Januari 2014

Vandaag zal galerie Vasli Souza (Malmö, Zweden) het nieuwste project openen van de in Brighton gevestigde kunstorganisatie   Photobookshow. Naast evenementen en workshops zal er een tentoonstelling zijn van meer dan 80 fotoboeken, waaronder Concresco.

De show is nog voor een paar weken geopend, dus als je in de buurt bent ...
 
 
UNDERCOVER - exhibition about Dutch photo books in St. Petersburg
21 November 2013

Vorige week opende het Museum van Hedendaagse Kunst Erarta in St. Petersburg een geweldige tentoonstelling van ongeveer 150 Nederlandse fotoboeken, waaronder Concresco, waar je gewoon doorheen mag bladeren.

Klik hier voor de volledige lijst van deelnemers. Verder; een link naar een korte video met commentaar over de tentoonstelling en een video van de opening.
 
 
Fototentoonstelling: BELADEN ARCHITECTUUR
23 Augustus 2013

In het kader van 300 jaar Vrede van Utrecht is in de maand september nieuw werk van me te zien op de traverse van station Amersfoort. In opdracht van architectuurplatform FASadE maakte ik een fotoserie over de route die gevangenen van de Duitsers in de tweede wereldoorlog moesten afleggen van station Amersfoort naar Kamp Amersfoort. Door nieuwe foto's en archiefbeelden via een lenticulaire druktechniek te combineren, wil ik de kijker bewust maken van de geschiedenis van deze route.
 
Iedereen is van harte uitgenodigd om op 1 september bij de opening aanwezig te zijn. De expositie zal om 17:00 door burgemeester Bolsius geopend worden op de traverse van station Amersfoort.
 
 
"Ithaca Returned" reist naar Kreta
13 Augustus 2013

De groepstentoonstelling "Ithaca Returned", met daarin een foto uit de serie Concresco, zal afreizen naar het Contemporary Museum of Crete. De tentoonstelling wordt op 20 augustus geopend.
 
 
Concresco in The Irish Times
27 Juli 2013

Vandaag publiceerde The Irish Times een artikel over Concresco en de lopende tentoonstelling in The Copper House Gallery.
 
 
Solotentoonstelling en masterclass tijdens PhotoIreland Festival 2013
2 Juli 2013

Tijdens het PhotoIreland Festival 2013 zal er een solotentoonstelling van Concresco te zien zijn in The Copper House Gallery in Dublin. De expositie is te bezichtigen vanaf 14 juli tot 2 augustus.

Op zaterdag 13 juli geven Katie McGonigal (ontwerper van Concresco) en ik een masterclass over het proces van het het maken van het boek. Het gesprek zal gevolgd worden door een open “review” sessie. Dus neem je fotoboekdummy mee!
 
 
Groepsexpositie: Ithaca Returned
21 Juni 2013

Ik ben uitgenodigd om deel te nemen aan een groepstentoonstelling met als thema "Ithaca Returned". Curatoren Philip Tsiaras en Chrisophoros Doulgeris kozen hiervoor een foto uit de serie Concresco.

Het werk zal aan juni tentoongesteld worden op het eiland Ithaca in Griekenland.
 
 
Concresco in 'Le Monde'
6 Juni 2013

Naast een online publicatie van Concresco gaf de Franse krant Le Monde de serie vandaag een hele pagina in de papieren versie (Geo & Politique).

Bekijk de publicatie hier
 
 
Books &Foam - Curated bookshelves
28 Maart 2013

&Foam, de winkel annex projectruimte van Foam (Fotomuseum Amsterdam) aan de Vijzelstraat, staat vanaf eind maart twee maanden lang volledig in het teken van het fotoboek.

Als onderdeel van het programma heeft Foam onder andere acht (inter)nationale deskundigen uit het fotografieveld gevraagd een 'curated bookshelf' te verzorgen, met de volgens hen vijf beste fotoboeken van 2012. Dankzij Martin Parr zal ook Concresco hier te zien (en te koop) zijn.

Bekijk het hele programma hier
 
 
LEXZINE reageert op WIRED interview
21 Maart 2013

LEXZINE heeft een inhoudelijke en interessante reactie gegeven op het interview dat ik eerder deed met 'Wired's Raw File' blog.

U kunt het hele artikel:
'Paranoia or Precaution? David Galjaard's "Concresco" and post-Communist Albania' lezen op de website.
 
 
Interview op WIRED
20 Maart 2013

Vorige week werd ik geïnterviewd door Pete Brook van wired.com. Het interview is te lezen op de website (met inbegrip van een aantal grappige, interssante, maar ook zeer domme comments). Ons gesprek is ook terug te vinden op de Italiaanse versie van de site.
 
 
5 keer Concresco in 'Neue Zürcher Zeitung'
4 Maart 2013

Vanaf vandaag tot vrijdag publiceerd de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung dagelijks een foto uit de serie Concresco.
 
 
Boekrecensie in 'De Fotograaf'
2 Maart 2013

Het Nederlandse fotomagazine De Fotograaf heeft in het eerste nummer van dit jaar een mooie recensie over Concresco geschreven.

De recensie is terug te vinden onder Publicaties.
 
 
Book Du Jour; Concresco on Self Publish, Be Happy
18 Februari 2013

Concresco heeft nooit een soundtrack gehad, maar door deze website moest ik er toch een vinden. Benieuwd? Hij is hier te beluisteren.

"Self Publish, Be Happy is een organisatie met als doel het vieren, bestuderen en bevorderen van zelf-gepubliceerde fotoboeken door middel van evenementen (zoals tentoonstellingen en gesprekken), publicaties en online presentaties. Self Publish, Be Happy organiseert ook workshops die kunstenaars en fotografen helpen bij het maken en publiceren van hun eigen boeken."
 
 
Fotoboek! evenement in het Nutshuis
15 Februari 2013

Aankomende zondag, 17 februari, zullen vormgever Katie Mcgonigal, filmmaker Martijn Payens en ik tijdens Fotoboek! in gesprek gaan met Mrs. Deane en vertellen over Albanië, bunkers en mooie fotoboeken.

"Fotoboek!;, een dag voor professionals en liefhebbers van het fotoboek. Met naast veel fotoboeken (oud en nieuw, ruil, koop en kijk), ook films, interviews, vormgevers, fotografen en exposities in Het Nutshuis, Den Haag."
 
 
Concresco op longlist Dutch Doc Award
11 Februari 2013

Concresco is genomineerd voor de Longlist van de Dutch Doc Award.

"37 Fotoprojecten, zonder uitzondering van hoge kwaliteit, zijn geselecteerd voor de longlist van de Dutch Doc Award 2013. Nederlands grootste fotoprijs bekroont jaarlijkse de beste documentaire projecten met een tentoonstelling en prijs van 20 duizend euro."  lees meer 
 
 
PDN Photo of the Day
4 Februari 2013

PDN Photo of the Day, een dagelijkse selectie door de redactie van Photo District News, selecteerde 8 foto's van Concresco om te laten zien op hun website.

"Dutch photographer David Galjaard discovered an unlikely photographic subject in a slew of concrete bunkers, left over from the Albanian Stalinist dictator Enver Hoxha..." (Lindsay Comstock) lees meer
 
 
DH/// Magazine, een magazine over kunst in Den Haag
14 Januari 2013

Mijn werk is geselecteerd voor de derde editie van DH///.

"DH/// is een gratis tweetalige tijdschrift gericht op hedendaagse kunst in Den Haag. De publicatie werpt licht op het diverse en unieke artistieke
klimaat van de stad en weerspiegelt de volle breedte van de hedendaagse kunstscène van Den Haag."
 
 
TIME’s Best of 2012: The Photobooks We Loved
24 December 2012

TIME Magazine heeft Concresco gekozen als één van de "Photobooks They Loved in 2012". U vindt het boek onder nr. 49 en 50 in de TIME Lightbox diavoorstelling.

"Concresco is a fantastic example of great photography paired with Dutch design sensibility that embodies all that can be done in independent book publishing." (Larissa Leclair) lees meer
 
 
Interview op Kita/fotografija.lt
14 December 2012

Enige tijd geleden werd ik geïnterviewd door Rūta Šatalovaitė van Kita / fotografija.lt.
Het interview is hier terug te lezen (wellicht met behulp van Google translate...)
 
 
Interview op theloggingroad blog
8 December 2012

Vorige week had ik een erg interessant gesprek met Mirelle Thijsen van het blog theloggingroad. Het is nu gepubliceerd als een dubbel interview met de andere winnaar van de Photobook Awards (Beste Boek): Anders Petersen. U vindt het interview hier

Over theloggingroad: "...This blog signals new titles and reflects in both text and (moving) image on the-making-of, on the cultural historical context of photobooks, and on strategies for archiving, editing and selecting. ... The blog strives to create  a niche in the ‘golden age of photobooks’, if you wish."
 
 
Martin Parr selecteert 'Concresco' als één van de beste boeken van 2012
7 December 2012

Vandaag publiceerde Photo-eye Magazine een lijst met de beste boeken van 2012. Hiervoor vroegen ze 29 kenners om hun favorieten top 10 samen te stellen.

Photo-eye over de lijst: "...we aren't seeking consensus or a ranking. For us, Best Books is about discoveries."

Lees meer en bekijk alle geselecteerde boeken hier
 
 
Interview op het Aperture Blog
4 December 2012

Vorige week had ik een leuk interview met Thomas Bollier van de Aperture Foundation.

TB
: "Albania, over the course of the past century, has experienced hardship and setbacks, and is still today finding its place in modern Europe. Were you daunted by the task of representing the complicated history and current problems of a country that is not your own?

Benieuwd naar het antwoord op deze en vele andere vragen? Lees dan meer op het Aperture Blog
 
 
De Volkskrant komt met uitgebreid overzicht fotoboeken
28 November 2012

Het katern V van de Volkskrant pakt vandaag uit met een overzicht in acht pagina’s van de dit jaar tot nu toe verschenen fotoboeken, waaronder Concresco.
 
 
Chris Boot and Lesley Martin praten over de awards en winnende boeken
20 November 2012

Bekijk hier een video over de boektentoonstelling op Paris Photo, waar Chris Boot en Lesley A. Martin (beide van Aperture) praten over de awards en de winnende boeken.
 
 
PDN's Indie Photo Books of the Year: Part 1
20 November 2012

Photo District News vroeg Larissa Leclair, oprichtster van de Indie Photobook Library, een archief van zelf uitgegeven fotoboeken en onafhankelijke uitgevers, om een ​​lijst van tien “Notable Photo Books of 2012" te selecteren.

Hier
vindt u vijf boeken uit haar selectie, met inbegrip van Concresco.
 
 
Concresco heeft de Paris Photo–Aperture Foundation PhotoBook Awards gewonnen!!!
18 November 2012

Afgelopen vrijdag werd op Paris Photo bekend gemaakt dat Concresco de winnaar is van de Paris Photo–Aperture Foundation PhotoBook Awards in de catogorie Eerste Fotoboek.

De dertig
genomineerde fotoboeken worden op dit moment tentoongesteld in
het Grand Palais in Parijs, waarna ze onder andere zullen worden gepresenteerd in de Aperture Gallery in New York. lees meer
 
 
Boekrecensie Oh Top Book blog
18 November 2012

"A simple, bold design in red and black pays obvious homage to both Albania (these are the colors of their flag) and the Soviet connection. A closer look displays a series of dots distributed across the cover in the shape of Albania. Holding the book, you realize these aren't dots, but rather bumps in the shape of the bunkers that protrude from the cover in the same way the bunkers protrude from the landscape. Thus, in tactile form, the cover embodies the book's central motif, the thousands of bunkers spread all across the country." lees meer
 
 
Boekrecensie in Source Photographic Review magazine (IE)
5 November 2012

Vorige week publiceerde het Ierse tijdschrift Source een geweldige recensie over Concresco:

“… A series of interviews excerpts and explanatory, critical texts are placed throughout the book; in this Concresco distinguishes itself from many otherwise well-made photobooks, which trust too much in the power of the image to reveal everything that need be known about their subject … Concresco is a skilful and sensitive piece of critical journalism, in which style and content are successfully synthesised to arrive at a subtle treatment of a complex subject.” lees meer
 
 
Boekrecensie Paris Photo–Aperture Foundation PhotoBook Awards
26 Oktober 2012

"Above-ground bunkers are scattered across Albania, serving as physical reminders of the country's struggles for security during the Communist era. Two decades after the fall of Communism, these bunkers still stand, drawing the attention of foreigners while perhaps symbolizing Albanians' difficulty in realizing the next phase of their national identity ... Concresco is a consistently and elegantly rendered physical object. As a first published book, it incorporates the right number of variations on the traditional book-making process". lees meer
 
 
Publicatie in CHIP PHOTO VIDEO Magazine
24 Oktober 2012

Deze maand wijdt CHIP FOTO VIDEO Magazine zes pagina's aan mijn werk. Tijdens het interview hebben we het vooral gehad over mijn boek Concresco, maar ook mijn nieuwe (mini) serie uit Lagos komt aan bod.

Bekijk de uitgave in Publicaties of bestel 'm online
 
 
iPL tentoonstelling reist af naar FotoWeekDC
23 Oktober 2012

De 3e Indie Photobook Library tentoonstelling reist van Galerie Carte Blanche in San Francisco naar PhotoWeekDC. De tentoonstelling met de titel "A Survey of Documentary Styles in early 21st century Photobooks" put uit de iPL collectie en toont 70 fotoboeken, waaronder mijn boek Concresco.
 
 
Recensie in 'Objektiv'
23 Oktober 2012

Het Noorse tijdschrift voor hedendaagse fotografie Objektiv publiceerd in haar zesde nummer een boekrecensie over Concresco.

Het magazine is hier te bestellen.
 
 
Archivo Portfolio'12 > editor's choice
9 Oktober 2012

Een selectie van Concresco is te zien op de website van Archivo (Archivo Portfolio'12).

Het doel van Archivo is om documentaire fotografie te benadrukken en daarmee een verbinding te maken tussen hedendaagse relevante fotografen en kunstenaars en opkomende fotografen die hun fotografische werk willen publiceren.
 
 
Brighton Photo Biennial 2012 Photobook Exhibition
6 Oktober 2012

Als onderdeel van haar vijfde editie, nodigde de Brighton Photo Biennial 2012, in samenwerking met Photobook Show, uit tot het insturen van zelfgepubliceerde en handgemaakte fotoboeken. De geselecteerde boeken worden geëxposeerd tijdens de Photobook Exhibition in Brighton Jubilee Library (6 oktober-04 november 2012).

Een speciale editie van Concresco is ook aanwezig. Ben je in de buurt? Ga dan zeker even kijken!
 
 
De Grote Haagse Kunstkalender
4 Oktober 2012

Een foto van Concresco is gepubliceerd in De Grote Haagse Kunstkalender.

Deze bijzondere kunstkalender biedt een podium aan 365 gerenommeerde én aanstormende Haagse kunstenaars, designers, grafisch vormgevers, modeontwerpers, fotografen en architecten.

En ja... hij is echt heel groot!
 
 
Concresco is genomineerd voor de "Paris Photo–Aperture Foundation PhotoBook Awards"
29 September 2012

De dertig genomineerde fotoboeken voor de PhotoBook Awards werden vandaag aangekondigd in de tweejaarlijkse publicatie van Aperture: The PhotoBook Review 003.

Samen met negentien andere titels is Concresco genomineerd in de categorie: First PhotoBook

Bekijk ook de geweldige concurrentie
 
 
Laatste week Noorderlicht Fotomanifestatie
28 September 2012

Nog iets meer dan een week en dan is de 19e editie van de Noorderlicht Fotomanifestatie alweer voorbij. Ben je nog niet geweest? Ga dan zeker even kijken!

Deze "editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie schetst een genre-overstijgend beeld van de relatie tussen mens en natuur aan de hand van werk van 115 fotografen."
 
 
Converging Visions in Haags Straatnieuws magazine
27 September 2012

Deze maand wijt het "Haags Straatnieuws" een spread aan het Converging Visions Project.

Dit nummer zal te koop zijn tot 10 oktober. Dus, woon je in Den Haag; vind dan de lokale dakloze en koop deze editie.
 
 
De verkoop van Concresco gaat goed!
26 September 2012

Vijf maanden na de lancering van Concresco zijn meer dan de helft van alle boeken verkocht en ook de Speciale Edities gaan hard.

Heb je nog geen exemplaar, maar wil je wel een boek bestellen? Ga dan naar de SHOP van deze website.
 
 
Boekrecensie in VOP Magazine
21 September 2012

Larissa Leclair schreef vier boekrecensies voor VOP Magazine, waaronder één over Concresco. Al deze titels maakten deel uit van de tentoonstelling "A Survey of Documentary Styles in early 21st century Photobooks" die samengesteld werd door Larissa Leclair en Darius Himes (Gallery Carte Blanche, San Francisco. 14 september-18 oktober 2012).

Voices of Photography (VOP) is een onafhankelijke publicatie gewijd aan hedendaagse fotografie.
U kunt deze nieuwe editie van VOP bestellen op de website.

Lees en/of download hier het hele artikel
 
 
Boekrecensie in DNCHT Magazine
18 September 2012

Dienacht is een mooi en interessant "one-man" magazine over fotografie, design en subculturen. Check de website (en bestel een exemplaar!)

"...Concresco is an outstanding book, serious and entertaining at the same time; various booklets inside loosen up the story and the good layout turn it into a gorgeous – not in a the romantic way – book." read more
 
 
Concresco te zien in San Francisco
10 Augustus 2012

Concresco zal worden getoond tijdens de tentoonstelling: "A Survey of Documentary Styles in early 21st century Photobooks" in Galerie Carte Blanche in San Francisco.
De selectie van 70 boeken werd gemaakt door Darius Himes en Larissa Leclair (oprichter van de Indie Photobook Library).
 
 
Boekrecensie door Joerg Colberg
2 Augustus 2012

Joerg Colberg schreef een mooie recensie over Concresco op zijn blog Conscientious:

"...Self-published, Concresco is a rather lavish production, firmly betraying its Dutch origin in terms of design and production value. As much as it is cliche for me to write this, but it seems these days you can’t really go wrong with any Dutch photobook, and this one is no exception..." lees meer
 
 
PhotoIreland Portfolio Review Prize
18 Juli 2012

Na een weekend van leuke en interessante gesprekken, is mijn boek Concresco in Dublin bekroond met de PhotoIreland Portfolio Review Prize. De prijs bestaat uit een expositie op de volgende editie van het festival.
 
 
Converging Visions - Uitwisseling: Nigeria / Nederland
11 Juli 2012

In juni vertrok ik samen met de drie fotografen Andrea Stultiens, David de Jong en Karine Versluis voor drie weken naar Lagos (Nigeria) om deel te nemen aan het uitwisselingsproject Converging Visions. In samenwerking met vier Nigeriaanse collega's hebben we hier gewerkt aan onze eigen projecten.

Het resultaat van deze reis zal binnenkort op mijn website te zien zijn. Tot die tijd; check de Facebook pagina voor meer foto's en informatie.
 
 
Concresco in The Indie Photobook Library
25 Juni 2012

Concresco maakt nu deel uit van the Indie Photobook Library (Washington). Sinds de oprichting door Larissa Leclair in 2010, is the Indie Photobook Library hard op weg om een geweldig archief van zelfgepubliceerde fotoboeken te worden.
 
 
Vier van de vijf **** voor Concresco in Vrij Nederland
22 Juni 2012

"Zevenhonderdvijftigduizend koepelbunkertjes liet de Albanese dictator Enver Hoxha eind jaren zestig bouwen om zijn land mee te verdedigen tegen een buitenlandse invasie. Vandaag de dag zit het land nog steeds vol met deze betonnen pukkels. De Nederlandse fotograaf David Galjaard legde in zijn fotoboek Concresco vast..." (door Henk van Renssen) lees meer
 
 
Concresco op Noorderlicht Fotomanifestatie
15 Juni 2012

Vandaag kreeg ik het fantastische nieuws dat Concresco te zien zal zijn tijdens de hoofdtentoonstelling van de Noorderlicht Fotomanifestatie 2012 (2 sept. t/m 7 okt.).

Veel minder goed nieuws is dat De Raad van Cultuur heeft geadviseerd om de rijkssubsidie aan Noorderlicht in Groningen stop te zetten. Daarmee dreigt een van de belangrijkste visitekaartjes van de Nederlandse documentairefotografie te verdwijnen. Tijd voor actie!

Volg deze link en STEUN Noorderlicht!
 
 
Recensie Concresco in NRC Handelsblad
15 Juni 2012

Marianne Vermeijden heeft vandaag een hele pagina aan Concresco gewijd op de "Boeken in Beeld" pagina van het NRC Handelsblad.

Download het artikel hier
 
 
Boekrecensie op PhotoQ
8 Juni 2012

Lise Lotte ten Voorde heeft op PhotoQ een mooie recensie geschreven over Concresco: Albanië en haar erfenis van beton

Lees het hele artikel op de PhotoQ website
 
 
Radio interview: VPRO De Avonden
11 Mei 2012

Vanavond is er een uitzending op VPRO De Avonden van een gesprek dat ik had met Gijsbert van der Wal bij mijn expositie in de Bunkergalerie in Den Haag.

Klik hier om het interview te beluisteren
 
 
Etalage bij boekhandel Van Stockum
8 Mei 2012

Concresco heeft een eigen etalage in boekhandel Van Stockum in Den Haag. Behalve hier en op deze site, is het boek nu ook te koop bij:

- Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam
- Galerie: Lief hertje en de Grote Witte Reus in Den Haag
- STROOM Den Haag
 
 
Concresco op de Milan Image Art Fair
6 Mei 2012

Dankzij de  FotografenFederatie  en Nina Post (Post Editions), is mijn boek te koop op de Milan Image Art Fair.
 
 
Eerste boekrecensie Concresco, door GUP magazine:
5 Mei 2012

"Concresco is more than a visual witness to the ravages of communism; it’s almost a wistful ode to the 750,000 bunkers marring the Albanian landscape, anchored deeper in the history and collective unconscious of the country than in its land itself. Unadorned and probably unretouched, taken from the distance of an outside observer, David Galjaard’s photos perspire the bleakness of the fall out of a 50 year long dictatorship..." lees meer
 
 
Concresco is officieel te koop!
22 April 2012

Vanaf vandaag is mijn eerste fotoboek Concresco officeel te koop!

Bekijk een preview van het boek of bestel direct in mijn nieuwe Shop.
 
 
Concresco In Beeld
20 April 2012

Vandaag staan er negen foto's uit de serie Concresco op de In Beeld pagina van de NRC Next.

Bekijk deze en andere publicaties hier
 
 
Extra! Extra! 175 dak-en thuislozen helpen mee met de verkoop van Concresco!
18 April 2012

Deze week had ik een leuk interview met Hester Heite voor Haags Straatnieuws.

Ik plaats een link naar het interview, zodra deze online is.
 
 
Concresco op PhotoIreland
12 April 2012

Concresco is geselecteerd om de "International Portfolio Reviews" op het Photo Ireland Festival bij te wonen. Tijdens dit weekend wordt mijn werk "geëvalueerd door Internationale en Ierse curatoren, galerie eigenaren, festival directeuren en andere fotografen".
 
 
De eerste pagina’s zijn gedrukt!
2 Februari 2012

Meer informatie over het productieproces van mijn fotoboek Concresco vind je op de Facebook pagina
 
 
Concresco on nalden.net
8 December 2011

Een paar dagen geleden werd ik door de lifestyle website nalden.net uitgenodigd om een preview van Concresco op hun site te zetten. Bekijk hier het resultaat.
 
 
De voorverkoop van mijn fotoboek Concresco is begonnen!
26 November 2011

Concresco is de uitkomst van een project waar ik drie jaar lang met veel plezier aan heb gewerkt. Wat begon als een fascinatie voor een land dat bezaaid is met bunkers, werd een diepgaande interesse in de geschiedenis en de ontwikkeling van Albanië.

Bekijk een preview van de serie in Werk, of bestel het boek meteen in mijn nieuwe Shop.
 
 
Nieuw opdrachtwerk online
16 Augustus 2011

Sinds maart maak ik elke week een foto voor de economie pagina van het NRC Handelsblad. Daarnaast deed ik de afgelopen maanden opdrachten voor onder andere NRC Next, Haag Wonen, documentairemaker Martijn Payens (IDFA) en de architectuurmagazines KEI-A5 en KEI-E1.

Een selectie van dit werk is te zien onder Tearsheets.
 
 
Pitch in the pocket
5 Juli 2011

Gisteren heb ik de foto-pitch van De Donkere Kamer #5 (pakhuis De Zwijger) gewonnen!
Om het publiek extra warm te laten lopen voor het project hadden mijn vormgeefster en ik van drie foto’s uit het project elk 100 genummerde buttons gemaakt die gratis mochten worden meegenomen. Of het daar aan heeft gelegen weet ik niet, maar het is hoe dan ook een mooi begin van de financiering van het boek. Als kers op de taart zijn de drie buttons door conservator Hans Rooseboom opgenomen in de fotografiecollectie van het Rijksmuseum Amsterdam.

Lees het verslag over de avond op PhotoQ.nl
 
 
Foto-pitch bij De Donkere Kamer
19 Juni 2011

Maandag 4 juli vindt in Amsterdam de vijfde editie van De Donkere Kamer plaats in Pakhuis De Zwijger.
Op deze avond zal ik mijn laatste fotoproject Concresco pitchen, in de hoop wat geld op te halen voor de realisatie van het gelijknamige fotoboek. Dit gaat als volgt in z’n werk: drie fotografen presenteren in drie minuten hun project en het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten.

Neem al je vrienden mee en vergeet je niet aan te melden op http://www.dezwijger.nl/page/30392.
 
 
Nominatie: De Gouden Grijns
27 April 2011

De Gouden Grijns is een nieuwe jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan de grappigste foto van het afgelopen jaar. De prijs werd door de fotografen Roger Cremers en Merlijn Doomernik in het leven geroepen om “de waardering voor humor in de Nederlandse fotografie te bevorderen”. Met gepaste trots kan ik zeggen dat ik een nominatie op zak heb, maar de zeer terechte winnaar van dit jaar is Hans Palmboom!

Lees meer en bekijk het werk van de genomineerde en winnaar op de website van de Gouden Grijns.
 
 
Nieuwe studio
20 November 2010

Na een verbouwing van bijna twee maanden heb ik nu een geweldige nieuwe studio in De Besturing. De Besturing is een ateliercomplex in industriegebied de Binckhorst in Den Haag. Het biedt atelierruimte aan 28 mensen, waaronder beeldend kunstenaars, architecten, meubelontwerpers, grafisch vormgevers, filmmakers en een striptekenaar.
 
 
Nieuwe opdrachten
11 September 2010

In de zomermaanden heb ik twee nieuwe series in opdracht gemaakt. Een zevendelige serie over zintuigen (NRC Weekblad) en - in samenwerking met Christian van der Kooy - de vijftiendelige “zomerserie” over Verenigingen en Clubs in Nederland (NRC Next).

Een selectie van dit werk is te vinden in Work (Het verenigingsleven) en Tearsheets
 
 
DH// - Magazine over kunst in Den Haag
25 Mei 2010

Deze maand verschijnt het 2e nummer van het magazine DH//, uitgegeven door stichting Stroom, met daarin een beeld uit de serie Als de sirene gaat.
“… Het magazine is naast kunstgeïnteresseerden nadrukkelijk ook bedoeld voor curatoren, kunstinstellingen, kunstenaarsinitiatieven, professionals en zal in een oplage van 10.000 verschijnen en een (inter)nationale verspreiding krijgen. De lancering van het magazine zal plaatsvinden op Art Amsterdam….”

De publicatie kan besteld worden via de website van Stroom.
 
 
Terug uit Albanië
21 Mei 2010

Mede dankzij de steun van Fonds BKVB was ik weer in de gelegenheid om naar Albanië af te reizen om verder te werken aan mijn serie Concresco. Ondertussen heeft het project bijval gekregen van o.a. de Kroatische journaliste Slavenka Drakulic en de Nederlandse documentairemaker Martijn Payens.
 
 
Fotoveiling Haïti
20 Januari 2010

Een groot aantal fotografen bieden de komende weken werk aan via de online fotoveiling van PhotoQ. De opbrengst is bestemd voor de wederopbouw van een weeshuis in Haïti. Het gaat om de opvang van dertien kinderen door de Nederlandse Lia van de Donk.

- De veiling is afgelopen -
 
 
Abania Express
28 Mei 2009

Eind april vertrok ik samen met Christian van der Kooy in een Peugeot Partner voor een maand naar Albanië, waar we beiden aan een eigen serie hebben gewerkt. Het resultaat is binnenkort te zien op mijn website.
 
 
Next question op FotoFestival Naarden
23 Mei 2009

Tijdens FFN werden Christian van der Kooy en ik door de Nederlandse krant NRC Next uitgenodigd om samen met drie andere fotografen een lezing te geven over wat - met betrekking tot de fotografie binnen de krant - nou typisch Next is. Door ons verblijf in het buitenland moesten we de lezing vanaf onze hotelkamer in Zagreb (Kroatië) via Skype bijwonen, wat als grote voordeel had dat wij wel een biertje konden drinken tijdens het praten.
 
 
Goodbye Annelies, hello wallpaper
3 Maart 2009

Eind maart nam Annelies Kuiper afscheid als hoofd fotoredactie bij de NRC Next, om aan haar nieuwe baan als intendant documentaire fotografie bij het Fonds BKVB te beginnen. Als laatste stunt liet ze behang drukken van het 1050 foto’s tellende beeld dat Christian vd Kooy en ik maakten van de NRC Next redactie (om deze vervolgens diep in de nacht met z’n drieën op de redactie aan de muur te plakken).
 
 
Vaarwel Norfolk
19 Februari 2009

In 2006 voer de laatste boot van rederij Norfolkline tussen Scheveningen en Dover. De serie van tien foto’s die ik toentertijd maakte over de laatste vaart is aangekocht door het Haags Gemeentearchief.
 
 
Het schaap leeft!
14 Augustus 2008

Op 12 augustus publiceerde de NRC Next een foto uit de serie De laatste halte - NRC Next Zomerserie zie: Tourist in eigen land - van een schaap dat op zijn rug lag. Bezorgde lezers namen contact op met de krant om te vragen of het dier het overleefd had, aangezien schapen in deze positie nog slechts een half uur te leven hebben.
Hierbij wil ik iedereen graag laten weten dat het beest voor de ogen van de fotografen op eigen kracht weer overeind sprong en op dat moment in orde leek.
 
 
De laatste halte
15 Juli 2008

In samenwerking met verschillende auteurs gingen collega fotograaf Christian van der Kooy en ik - in opdracht van de NRC Next - op zoek naar de interessantste eindhaltes van Nederland. Met trein, tram, bus en metro bereikten we het definitieve eindpunt en legden vast wat we daar aantroffen.
 
 
Fly on the Wall
1 April 2008

Deze maand verschijnt de eerste Next.One, het maandelijkse magazine van de Nederlandse krant NRC Next. Voor de rubriek Fly on the wall fotografeer ik, in samenwerking met vriend en collega Christian van der Kooy, huiskamers van bovenaf.
Nieuws
Werk
Publicaties
Info
Contact
Shop